Oppipoika
1h 33min
0,00 €
Väkivaltainen sisältö Ahdistusta aiheuttava sisältö
 
Lärjungen
 

On vuoden 1939 kesä ulkomerellä, perimmäisellä majakkasaarella. Rantaan saapuu 13-vuotias Karl. Hän on tullut saarelle ryhtyäkseen majakkamestari Hasselbondin oppipojaksi. Kun Hasselbond näkee laihan ja riutuneen tulevan majakanvartijansa, hän käskee vihoissaan tämän takaisin mantereelle. Odottaessaan seuraavaa yhteysalusta Karl päättää tehdä kaikkensa saadakseen jäädä.

Tarina on hypnoottinen kertomus kahdesta pojasta, joista toiselle saari on vankila, toiselle vapaus. Pojat päättävät auttaa toisiaan. Heidän hauras ystävyytensä muuttuu kuitenkin eristyneellä saarella ensin kilpailuksi, sitten kyteväksi vihaksi. Majakkamestari Hasselbond ottaa oppipojan siipiensä suojaan ja antaa tälle aseman, joka kuuluisi hänen omalle pojalleen. Oppipoika Karl joutuu tekemään moraalisen valinnan toisensa jälkeen. Liian myöhään hän ymmärtää, että jokaisella valinnalla on hintansa. Ja että hinta on lopulta hirvittävän suuri.

Tarinaltaan Oppipoika on melkoisen raskas ja synkeä. Kontrastin tälle tarjoaa elokuvan ilmava, improvisatorisen oloinen, lähes täysin käsivaralla tehty kuvaus. Meditatiivinen, hitaan rauhallisesti etenevä Oppipoika on pienten eleiden elokuva ja sen katsominen vaatii keskittymistä. Vaiva kannattaa, sillä tämä Suomen tämänvuotinen Oscar-ehdokas palkitsee katsojan elämyksellä, joka jättää jälkensä.

 
 

Ei esityksiä valittuna päivänä

MUUTOKSET MAHDOLLISIA!
 

  

|
&nsbp;

Tulossa

Maksuvälineet

 
 

Movie trailers provided by Filmtrailer.com